Manual del Militante CNT-FAI

  • Títol: Manual del Militante
  • Autor: CNT-FAI
  • Preu: 13e
  • Publicació: Abril de 2016
  • 130 pàgines / 18,4 x 13,4cm
  • Enquadernació rústica cosida a mà amb tapa dura serigrafiada sobre paper encerat

Proselitisme, burocràcia institucional, funcions legals, i un llarg etc. No són precisament conceptes que ens vinguin al cap quan ens imaginem aquella Catalunya llibertària de principis del s.XX, però aquests i molts més son alguns dels conceptes que desgrana el Manual del Miltante de la CNT-FAI, escrit el 1937 per la Escuela de Militantes de Cataluña arran d’un curs de quatre mesos sobre “Organización y normas sindicales, específicas y confederales”, i com a síntesi de les classes que s’hi van impartir.

El Manual, lluny de ser un punt de referència actual, és més un document d’anàlisi i coneixement d’una època concreta de la nostra història. En algunes ocasions absurd, en altres melancòlic, relata amb detall passos burocràtics i estratègies de proselitisme anarquista, amb un to que inspira tristesa per la pèrdua de la llibertat revolucionària guanyada a l’Estat, cap a una certa assumpció de l’stablishment republicà.

Us presentem aquest text íntegre, vingut directament de la revolució del 1936, per tenir més present d’on venim. Només li hem fet una breu nota i el que millor sabem: l’hem enquadernat, cosint-lo a mà, envellint el paper i serigrafiant la portada original, duent el caliu del temps a les mans que el llegeixin.

Creiem fonamental estudiar a fons la nostra història, sobretot la de les que no hi surten, per tal de prendre consciència revolucionària des d’una visió acurada de la nostra realitat. No creiem que el proselitisme sigui la via a través de la qual aconseguim ser un motor de canvi integral i radical, sinó que apostem per l’organització col·lectiva i en la creació d’estructures de contrapoder.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s